Construïm un país de llibertat per a tothom, sense discriminacions trànsfobes

La Diada ha tornat a ser un gran èxit de participació i també de diversitat. La Festa per la Llibertat a Arc de Triomf i la Mostra d’Entitats han reflectit un cop més les diferents cares d’aquesta llibertat amb la presència i participació activa de col·lectius molt diversos i transversals.

Malgrat tot, hem de comunicar un incident lamentable. Una persona transgènere que gaudia dels concerts va patir una agressió trànsfoba. Tres homes la van insultar i atacar físicament amb puntades de peu quan s’acabava la festa. La persona agredida és activista de Crida LGBTI que tenia parada a la Mostra d’Entitats.

Tant Òmnium Cultural com la Crida LGBTI condemnem enèrgicament aquesta agressió. Volem construir un país de llibertat per a tothom, on no hi ha cabuda per cap mena de discriminació. És per això que es prendran les mesures necesàries perquè incidents d’aquest tipus no tornin a passar. Les persones que volen discriminar i agredir no són benvingudes als nostres actes.