De l’1-O al procés constituent: una vaga general transmarikabollobi!

Durant el darrer mes, la Crida LGBTI hem participat activament de la campanya pel referèndum d’autodeterminació de Catalunya. La nostra campanya per l’1 d’Octubre, amb el lema “Un Sí transmarikabollobi”, ha tingut per finalitat incidir en el col·lectiu LGBTI perquè es mobilitzés l’1-O i votés favorablement a la independència del Principat. Davant del Règim del 78 hereu del feixisme, el capitalisme i el cisheteropatriarcat, la nostra aposta és ferma i decidida per la ruptura i l’obertura d’un procés constituent en què el col·lectiu LGBTI també sigui protagonista i guanyi en drets i llibertats.

D’aquesta manera, hem vingut participant de les mobilitzacions de les darreres setmanes editant adhesius i fulls volants, participant d’actes i organitzant paradetes informatives. De la mateixa manera, també vam traslladar la campanya a les xarxes socials LGBTI, creant perfils que hi traslladaven el nostre discurs independentista i anticapitalista i engrescaven els participants a votar Sí. Com a culminació de la campanya, o com a inici de tot, també vam ser als col·legis electorals defensant el dret de vot davant la repressió de l’estat espanyol. En forma d’apoderades, voluntàries i col·laboradores, les nostres militants van estar durant la jornada d’ahir amb els moviments socials i populars per garantir el referèndum.

Com dèiem, però, l’1-O és l’inici de tot. Ens toca seguir defensant els nostres drets com a poble, mobilitzar-nos i engegar un procés constituent de base popular per autodeterminar-nos en tots els sentits. La vaga general de demà impulsada pel sindicalisme alternatiu de la COS, la CGT i la IAC i a la qual s’hi han adherit altres sindicats i organitzacions és la primera cita que tenim en aquest camí. Contra la seva repressió i pels drets i llibertats del col·lectiu LGBTI, ho aturem tot!