Policies i empreses fora de l’orgull!

Aquest dijous 22 de juliol la patronal i una plataforma liderada per policies han convocat per exigir més repressió i control social. No són moviment LGBTI!

En aquesta pàgina, fem un recull d’enllaços amb més informació sobre casos recents de repressió contra el col·lectiu LGBTI i de com les empreses fan negoci amb la nostra lluita.


Les empreses no volen igualtat, només diners!

Les manifestacions del 8 de Març les convoca el moviment feminista, no marques de maquillatge. Doncs l’Orgull l’organitza el moviment LGBTI, però s’hi infliltren empreses privades que volen fer negoci amb les violències que patim. Cada any contraprogramen la manifestació del 28J amb una desfilada comercial, el Pride Barcelona™. Això sí, quan no poden fer diners, ja no els interessa i el cancel·len: va passar el 2020 i ha passat enguany. Mentrestant, discriminen clients i exploten treballadors. Se’n diu pinkwashing!

Enllaç: la Crida LGBTI denuncia que el Pride de Barcelona ajuda a fer un “rentat rosa” d’imatge al fons d’inversió immobiliària Merlin Properties


La policia no és amiga nostra

La policia encapçala la repressió contra el col·lectiu LGBTI. Ho vam veure a Stonewall el 1969 i a la Rambla el 1977, però també fa ben poc. Els darrers anys hem vist càrregues contra manifestacions LGBTI com les de Madrid i Barcelona, identificacions a activistes i redades contra locals de Ciutat Vella. Els Mossos també han portat a judici manifestants del 28J i són responsables de l’homicidi del veí del Raval Juan Andrés Benítez. Les darreres dades indiquen que una de cada quatre persones no s’atreveixen a denunciar a la policia per la seva LGBTI-fòbia.

Enllaç: entrevista a Gerardo Ariza, amic de Juan Andrés Benítez

Enllaç: Els Mossos i Ciudadanos porten a judici quatre militants LGBTI


Ni més presó ni més policia

Darrere de cada agressió, hi ha un sistema, unes estructures de poder que ens precaritzen i ens fan rebre violències. Volem transformar la societat, fer-la més justa i igualitària, construir un món habitable per a totes. Que no t’enganyin: això no ho resoldrem amb més policia ni amb el seu codi penal!


Prou racisme!

L’extrema dreta, la policia i les empreses aprofiten els recents episodis LGBTI-fòbics per escampar la xenofòbia i el racisme. Volen utilitzar el col·lectiu LGBTI per enfrontar-nos amb les nostres veïnes migrades i racialitzades, però la realitat és que pateixen violències com nosaltres! Cal que ens unim contra l’enemic comú.


Prou violència: alliberament LGBTI!

Fins ara, els governs s’han limitat a aprovar lleis que no han suposat grans canvis. La violència LGBTI-fòbica és estructural i només s’acabarà si invertim recursos en la prevenció i l’educació a tots els nivells, posem els recursos econòmics necessaris, generem més espais socials i comunitaris per a les persones LGBTI i lluitem totes plegades per fer caure el cisheteropatriarcat!