Un ‘SÍ’ Transmarikabollobi

El proper 1 d’octubre, el poble de Catalunya estem convocades a exercir el nostre dret d’autodeterminació, i tenim l’oportunitat d’encetar un procés constituent de base realment popular, en què el poble treballador puguem decidir sobre el model econòmic i social i en què el col·lectiu LGBTI tinguem una participació activa i determinant per definir quins són els drets que ha de garantir la nova constitució.

Tenim l’oportunitat de construir una nova república lliure d’LGBTI-fòbia. La república catalana ha de prioritzar la lluita contra l’LGBTI-fòbia, acompanyant el col·lectiu en el nostre apoderament i autoorganització i implementant protocols per generar espais segurs i lliures d’LGBTI-fòbia en tots els àmbits de la societat. Cal una institucionalitat LGBTI per garantir la visibilitat i presència activa i determinant del col·lectiu en els procediments legislatiu i d’elaboració i desenvolupament de polítiques públiques.

Tenim l’oportunitat de superar les divisions imposades pel cisheteropatriarcat i visibilitzar referents positius de totes les opcions i identitats, i molt especialment en àmbits com l’educació o la salut. Per això volem una república que no ens imposi un DNI que ens digui si som homes o dones, que no patologitzi la disfòria de gènere, que no segregui pel sexe-gènere imposat ni en l’àmbit educatiu ni en cap altre i que no forci reassignacions de sexe sota criteris mèdics arbitraris.

Tenim l’oportunitat d’avançar cap a una nova republica que reconegui tots els models de relació, convivència i criança, derogui els privilegis del matrimoni i l’herència i garanteixi plenament els drets reproductius de les lesbianes. Igualment, les persones grans han de tenir garantit el dret d’estimar i follar, així com de participar per combatre la gerontofòbia.

Tenim l’oportunitat d’abandonar el paternalisme perquè siguin les joves mateixes les qui construeixin les seves relacions, de deixar de criminalitzar les treballadores sexuals garantint-les l’autoorganització i la cura per la salut i de crear mecanismes per la prevenció, l’acompanyament, i la no estigmatització de les persones que conviuen o s’infecten amb ITS.

El proper 1 d’octubre, tenim moltes oportunitats. Sabem que la ruptura amb el capitalisme i amb el cisheteropatriarcat queden lluny. Però tenim l’oportunitat de construir la república catalana lliure d’LGBTI-fòbia; l’oportunitat d’avançar cap als Països Catalans socialistes i feministes; i l’oportunitat de fer un Sí inconformista, un Sí rebel, un Sí feminista, un Sí anticapitalista i, sobretot, un Sí transmarikabollobi!

Construïm la república catalana lliure d’LGBTI-fòbia

Avancem cap als Països Catalans socialistes i feministes

Països Catalans, 6 de setembre de 2017