Tenim història, tenim futur: unim els colors de totes les lluites!

Web amb manifest complet i llistat d’adhesions

Aquest dijous 25 de juny, Daniela Lima i Arnau Nonell han presentat la manifestació en roda de premsa. Han expressat els següents elements:

  • Xarxa pel 28J 2020, Crida LGBTI, SinVer i ATC Llibertat convoquem la 44a manifestació per l’alliberament sexual, afectiu i de gènere a Barcelona. Continuem la manifestació històrica que es convoca des de l’any 1977, la primera dels Països Catalans.
  • Enguany la manifestació porta el lema “Tenim història, tenim futur: unim els colors de totes les lluites”. Tindrà l’horari i el recorregut habituals: s’ha convocat a les 18.30 i recorrerà plaça Universitat, Pelai, la Rambla, Ferran i plaça Sant Jaume. La manifestació constarà de sis blocs vinculats a lluites socials i d’un acte final.
  • No s’han resolt els problemes que planteja el capitalisme neoliberal. Enguany s’agreugen perquè hem de fer front a l’inici d’una crisi econòmica molt dura. Per això des del moviment LGBTI plantegem polítiques socials valentes en set àmbits: habitatge, feina, serveis públics, renda bàsica, ecologisme, antiracisme i autodeterminació. Reclamem que la crisi la pagui l’ibex, no les desviades!
  • És el moment d’organitzar-nos col·lectivament, perquè la crisi ens colpejarà a totes. Per això, és un orgull convocar aquesta manifestació amb una cinquantena de col·lectius socials com la PAH, el Sindicat de Llogateres, Unitat contra el feixisme i el racisme, Ecologistes en Acció o Las Kellys. Considerem que compartim una lluita comuna pels drets socials i que hem de treballar plegades per construir una societat millor.
  • Davant del qüestionament dels drets de les persones trans, hem de situar també al centre de la manifestació reivindicacions com l’autodeterminació de gènere i la sobirania corporal de totes les persones. Les persones trans són un col·lectiu especialment vulnerable, que pateix un 85% de desocupació, importants dificultats per accedir a l’habitatge o violències mèdiques, entre d’altres.
  • Ens unim també a les lluites antiracistes, a les que fa dècades que es desenvolupen a casa nostra i a les més recents com Black Lives Matter. Reclamem el tancament dels CIE, la regularització immediata de totes les persones migrades, la derogació de la llei d’estrangeria i garantir el dret d’asil per LGBTI-fòbia. Cap persona és il·legal.