La vostra moral no posarà fi a la nostra existència – Resposta al bus de la transfòbia!

El passat dilluns dia 27 de febrer, el grup ultracatòlic HazteOir.org va iniciar una nova campanya contra el fet trans amb un autobús que va circular per la ciutat de Madrid, i que pretén passar per diverses ciutats de l’Estat, entre elles Barcelona aquest divendres i Sant Cugat i l’Hospitalet el dissabte vinent.

Celebrem el suport social que hem vist a les xarxes contra la transfòbia, així com la caiguda de la web d’aquesta organització –on promocionen l’odi cap a les persones LGBTI+–, que s’hagi retingut l’autobús de la campanya a Madrid i que no sigui benvingut als carrers d’aquestes ciutats.

De tota manera no podem tenir la seguretat de que malgrat les amenaces de sancions per part dels ajuntaments i les crítiques que han tingut a les xarxes, aquest divendres no aparegui pels carrers de Barcelona. Així doncs, per aquest motiu i per reivindicar que la seva moral no posarà fí a la nostra existència ni a la nostra lluita, us convoquem aquest divendres a les 18:30 h a la plaça Universitat, i demanem a aquelles que no puguin venir que estiguin alerta per avisar si finalment el bus apareix pels seus barris amb el hashtag #AlertaTransBcn.

També volem assenyalar que el missatge “Los niños tienen pene. Las niñas tienen vulva. Que no te engañen” i el sublema “Si naces hombre, eres hombre. Si eres mujer, seguirás siendolo” no només estan plasmats en aquest autobús, sinó a cada classe de primària on se’ns ensenya la suposada diferència entre nois i noies, i més endavant a les classes de biologia, classes de dibuix, d’educació física… I que tot això provoca que ens sigui difícil tenir forces per lluitar contra aquestes injustícies que ens marginen i ens ensenyen que per la societat no existim. Així doncs, us volem dir que igual que us necessitem als carrers aquest divendres, també us necessitem a les aules, als dinars familiars, a quedades, a actes, a col·lectius… i en definitiva, a tots i a cada un dels llocs on es perpetuï aquesta idea.

Us esperem als carrers i a les xarxes!
Solidaritat contra els discursos de l’odi!