7F: les dissidències sexuals i de gènere amb Palestina

Comunicat conjunt d’Inverti·e·s i la Crida LGBTI

El 7 de febrer de 2024 farà quatre mesos de l’inici del genocidi israelià contra el poble palestí a Gaza, amb una xifra que supera les 27.000 víctimes civils mortals en el moment d’escriure aquest comunicat.

Malgrat les mesures provisionals del Tribunal Internacional de Justícia, que reconeixen la naturalesa genocida del conflicte d’acord amb la ‘Convenció per a la Prevenció i la Sanció del Delicte de Genocidi’, Israel persisteix en el bombardeig indiscriminat de civils palestins a Gaza i en les seves activitats militars a Cisjordània.

Aquests esdeveniments no es poden separar del context històric. De fet, és la continuació d’un projecte colonial implantat a la regió des de 1948 per les forces imperials britàniques; un projecte que té com a objectiu la neteja ètnica de la població indígena de Palestina i l’establiment d’un Estat ètnic que serveixi els seus interessos.

La responsabilitat d’aquest genocidi continu recau no només a Israel, sinó també als seus aliats occidentals, que segueixen oferint-li suport internacional amb la provisió de fons i armes per a les accions militars israelianes contra els palestins.

A més, Israel impulsa i desenvolupa una important campanya de propaganda, tot difonent informació falsa per distorsionar l’opinió pública i presentar-se com un país democràtic. Condemnem l’ús cínic de la bandera LGBT per soldats israelians a Gaza com una forma de pinkwashing per tapar les brutals accions contra civils.

Com a col·lectiu LGBT i marxista, ens neguem a acceptar que s’utilitzin les nostres identitats per justificar les accions d’un Estat colonial i d’apartheid com Israel. De la mateixa manera que la lluita per l’alliberament LGBT a Occident ha requerit d’anys de militància, ens solidaritzem amb les palestines queer en la seva lluita contra l’opressió. Per això, fem una crida al boicot dels esdeveniments culturals, empreses i organitzacions que contribueixen als crims d’Israel contra els palestins.

Fem una crida igualment a la jornada internacional de solidaritat amb Palestina per un alto el foc immediat i l’alliberament de tot Palestina del riu al mar.