Desviades amb Palestina (مثليون مع فلسطين)

Davant la realitat de més de 75 anys d’ocupació, apartheid i neteja ètnica contra el poble palestí, les dissidències sexuals i de gènere ho tenim molt clar: no serem lliures mentre Palestina no ho sigui.

La Hasbarà o «explicació» és l’aparell de propaganda de l’Estat d’Israel, a través de la qual pretén justificar la seva existència i l’opressió del poble palestí. Així, el sionisme utilitza el col·lectiu LGBTI per projectar una imatge progressista i de defensa dels drets davant de les societats occidentals.

En altres paraules, Israel fa pinkwashing, és a dir, una cortina de fum per a tapar el genocidi, i promou l’homonacionalisme, una forma de supremacisme basada en la creença que Israel respecta els drets LGBTI i Palestina no.

Però Israel no és un paradís pel que fa als nostres drets. Lleis d’igualtat més que insuficients, agressions LGBTI-fòbiques en ascens i un context inadmissible de creixement de l’extrema dreta.

A més, l’exèrcit israelià extorsiona les persones LGBTI palestines i la meitat de la població LGBTI del Jordà al mar viu en règim d’apartheid. Els drets LGBTI no poden ser utilitzats per excusar un genocidi: no en el nostre nom!