Militants investigats per manifestar-se contra la transfòbia de la Casa del Libro

El 16 de maig de 2022, vigília de la diada internacional contra l’LGBTI-fòbia, la Casa del Libro, cadena de llibreries del Grupo Planeta, va acollir a Barcelona la presentació d’un llibre de contingut transfòbic editat per un segell del mateix grup. Aquesta difusió de discursos d’odi i d’extrema dreta per part de grans grups mediàtics amb la connivència de les institucions públiques constitueix un greu perill públic: reforça els marcs ideològics reaccionaris que ens fan retrocedir en drets, esperona les constants agressions LGBTI-fòbiques que patim i les dota d’impunitat.

En el marc de la diada, la Crida LGBTI i Sororitrans van convocar la tradicional manifestació contra l’LGBTI-fòbia a Barcelona, que va acabar a la rambla de Catalunya, davant del local de Casa del Libro, amb la lectura d’un manifest en defensa dels drets de les persones trans i contra els discursos d’odi. Els agents de Mossos d’Esquadra que custodiaven el local van agredir les manifestants amb càrregues desproporcionades per impedir la lectura del manifest. Diverses manifestants van resultar ferides i d’altres van ser identificades.

En un nou episodi de persecució política i ideològica, s’ha obert una investigació contra militants de l’Esquerra Independentista per aquests fets, amb acusació particular de la Generalitat de Catalunya i identificacions basades en arxius il·legals dels Mossos d’Esquadra. Davant la repressió, mostrem tot el nostre suport a les persones afectades i us animem a restar atentes davant de properes convocatòries. Seguim més compromeses que mai amb la lluita per l’alliberament sexual i de gènere i per uns Països Catalans independents, socialistes i feministes.