«NI CONFOSES, NI VICIOSES. BISIBILITZEM-NOS»

El 23 de setembre, diada per la visibilitat bisexual, sortim al carrer per fer sentir la nostra veu. La invisibilització de les bisexuals i la bifòbia, imperants a la societat, són fonamentals en la imposició per part del patriarcat i el capitalisme d’un model de relacions basat en l’heterosexualitat obligatòria i la monogàmia. Se’ns sotmet constantment a l’assimiliació i a estereotips socials, se’ns obliga a justificar-nos tothora, se’ns esborra dels discursos, es neguen les nostres vivències i es menyspreen les nostres relacions. Tot això ha succeït al llarg de la història i també ho patim avui dia, tant en el conjunt de la societat com en els moviments populars i, concretament, en el si del moviment per l’alliberament afectiu, sexual i de gènere.

No som persones que no han sortit del tot de l’armari ni unes infeccioses que barregen i contaminen espais que el patriarcat s’entesta a separar per a garantir el sistema d’explotació capitalista. Volem decidir quina mena de relacions volem, sigui en parella o no. Ni tenir parella estable ens fa menys bisexuals i discriminades ni som unes vicioses que no poden assolir una vida plena per no tenir-ne. Com a dones bisexuals no som un objecte de desig de l’home cisheterosexual ni ens resignem a la cosificació a què se’ns sotmet: som subjectes del desig i l’exercim com ens ve de gust a cada moment.

Ara i aquí podem combatre les discriminacions que patim dia rere dia pel fet de ser bisexuals. Generalitat i ajuntaments, apliquin la llei 11/2014 contra l’LGBTI-fòbia! Moviment antifeixista, treballem juntes per combatre la intolerància i les agressions al carrer! Organitzacions revolucionàries, assumiu protocols de gestió d’agressions LGBTI-fòbiques, visibilitzeu les persones bisexuals i LGBTI en conjunt i confieu en nosaltres per assumir responsabilitats! Moviment sobiranista, construïm la República lliure d’LGBTI-fòbia i autodeterminem-nos en tots els aspectes de la vida! Companyes LGBTI, la B també existeix!

No estem confuses: per què hem de decidir? El nostre desig existeix, les bisexuals existim, i no demanarem perdó ni permís. Seguirem lluitant per construir en llibertat les nostres relacions afectives i sexuals. Colze a colze, amb la resta de companyes, per construir una societat lliure de totes les formes d’LGBTI-fòbia.