Condemnem l’agressió LGBTI-fòbica de Palma i demanem el desplegament de la llei LGBTI de les Illes Balears

La Crida LGBTI se solidaritza amb les dues víctimes d’una agressió LGBTIfòbica i per parlar en català del passat 23 de febrer a la nit que condemna de forma rotunda a Palma. Volem posar èmfasi que la invisibilitat social d’aquesta violència del sistema cisheteropatriarcal que no fa ni una setmana va assassinar a Ekai. La falta de consciència social i d’una concepció global del problema que tracta aquests casos com a fets aïllats repercuteix en la falta de polítiques institucionals. Per això demanem el ple i efectiu desplegament de la Llei 8/2016 pels drets LGBTI i contra l’LGBTI-fòbia de les Illes Balears per part del Govern balear del PSOE i Més que permeta abordar aquestes situacions i prevenir-les.

Alhora denunciem el creixent i preocupant empoderament del feixisme espanyolista, reforçat per l’actitud anticatalana del Govern espanyol que no actua contra les agressions discriminatòries per parlar en català. Volem posar de manifest que la democràcia espanyola ha tancat en fals la normalització de la llengua i la cultura catalana i els drets dels seus parlants, cosa que es fa visible amb aquesta agressió.

Per això, fem una crida a l’autoorganització de les classes populars dels Països Catalans i del col·lectiu LGBTI en contra d’aquesta doble amenaça feixista i LGBTI-fòbica, més en un marc de falta de resposta institucional.

Prou LGBTI-fòbia! Prou agressions feixistes per parlar en català! Ni una agressió més!

Avancem cap a uns Països Catalans lliures d’LGBTI-fòbia i d’atacs feixistes