Fora doctrina catòlica i moral de la nostra vida afectiva i sexual. Prou LGBTI-fòbia!

Concentració el diumenge 12 de febrer a les 17:30 davant la parròquia de Santa Anna (Barcelona)

Vivim en un país on el moviment LGBTI té llarga tradició i ha avançat molt en la lluita antipatriarcal i per l’alliberament sexual. Malgrat això, l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia, la transfòbia i el sexisme continuen presents cada dia de les nostres vides.

El darrer episodi és l’acte que l’Arquebisbat de Barcelona ha programat aquest diumenge 12 de febrer: una xerrada de Philippe Ariño, on defensarà que els homosexuals no han de practicar sexe.

Les organitzacions sotasignats ens declarem en peu de guerra i volem manifestar que:

  • Aquesta conferència vulnera els principis bàsics de llibertat sexual d’aquest país i de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.
  • Sota l’aparença de la llibertat d’expressió i del debat de les idees hi ha un discurs clarament homòfob i discriminatori cap a les persones LGBTI.
  • Els nostres cossos i les nostres pràctiques sexuals són nostres amb independència de la nostra opció sexual, identitat o expressió de gènere.
  • És intolerable que al segle XXI una institució religiosa organitzi un acte que proclama el celibat de les persones en base a la seva opció de vida afectiva i sexual. Que no estem a l’edat mitjana.
  • Que actes com aquest esberlen un model de societat inclusiva on totes hi tinguem espai per viure la nostra sexualitat de forma sana i lliure.

Per això exigim:

  1. Que les administracions competents suspenguin de forma preventiva i definitiva xerrades de contingut homòfob que promouen l’odi i la discriminació a les persones LGBTI i en concret aquesta del dia 12.
  2. Que les creences religioses deixin de ser finançades amb els impostos públics, especialment si han de promoure discursos homofòbics o transfòbics.
  3. Que s’acabin els concerts públics amb escoles de fonamentació religiosa on la diversitat sexual i de gènere encara són un tabú i adoctrinen en la cis-hetero-norma i la LGBTI-fòbia.
  4. Que les religions deixin d’imposar els seus prejudicis morals a tota la societat.
  5. Que els clergues pederastes i els seus encobridors siguin portats davant la justícia.
  6. Que es respecti el dret de tothom a viure i mantenir relacions sexuals, sigui quina sigui la seva condició sexual.
  7. Que es sancioni l’Arquebisbat de Barcelona per discriminar per raó d’orientació sexual i discurs LGBTI-fòbic.

Fora doctrina catòlica i moral de la nostra vida afectiva i sexual. PROU LGBTI-FÒBIA!

Barcelona, a 9 de febrer de 2017

Signen el manifest i convoquen a la concentració: Crida LGBTI, Arran, Assemblees de Joves per la Unitat Popular (AJUP), Cornellà en Comú – Crida per Cornellà, CUP – Capgirem Barcelona, Endavant-OSAN, Pirates de Catalunya, Poble Lliure, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).