En els darrers anys, molts col·lectius s’han posat les piles per fer front al masclisme en els seus espais d’oci. Per aquesta raó, diverses organitzacions han anat creant protocols d’actuació davant actituds i agressions sexistes envers les dones.

Aquests més que necessaris protocols sovint obvien, però, la realitat del col·lectiu LGBTI, que queda desemparat en cas d’agressió. Lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals sovint no poden desenvolupar la seva opció sexual o la seva identitat de gènere lliurement en els espais d’oci, inclosos els alternatius, a causa de les opressions i les invisibilitzacions produïdes pel cisheteropatriarcat i les actituds que el reprodueixen a la societat. Això fa que les persones LGBTI no puguin gaudir ni sentir-se còmodes ni segures en aquests espais.

Per això, la Crida LGBTI hem desenvolupat un protocol específic contra l’LGBTI-fòbia que podeu descarregar a l’enllaç d’aquesta pàgina. Som conscients que estem en constant aprenentatge, i per això l’anirem actualitzant periòdicament. Estem a disposició dels col·lectius per realitzar sessions de formació sobre el protocol i resoldre tota mena de dubtes.

Descarregar el protocol en PDF.

A més, disposem de material gràfic per anunciar aquest protocol i la lluita contra l’LGBTI-fòbia. Alguns exemples…

    

Carpeta de Google Drive amb tot el material gràfic.