31M // Trans i precària, crema la gàbia!

Avui 31 de març, Diada per la Visibilitat Trans, des de la Crida LGBTI posem sobre la taula algunes qüestions urgents que precaritzen el nostre dia a dia i que ens neguen la possibilitat de viure una vida digna.

Volem visibilitzar la situació que vivim les persones trans, les violències que experimentem dia a dia i la misèria a la qual se’ns condemna. Assenyalem la hipocresia de les institucions i els partits polítics, que prenen postures “pro-diversitat” i es renten la cara amb la nostra lluita amb finalitats electoralistes, tot mostrant-se “tolerants” mentre d’altra banda es renten les mans davant els assassinats trànsfobs, s’omplen la boca amb lleis d’igualtat que mai no arriben i tanquen els ulls davant la preocupant taxa d’atur de la població trans, que supera el 80% a l’estat espanyol. Aquest fet ens condemna haver d’agafar sovint feines precàries i sense possibilitat de cotitzar per tal de poder sobreviure.

Malgrat els avenços, gran part de la població i de les institucions continuen patologitzant-nos i negant-nos el dret a la nostra identitat i al nostre propi cos dificultant els processos legals de canvi de nom i de gènere quan no ens adeqüem als estàndards binaris i heteronormatius. Visibilitzem que la qüestió del passing és una imposició social i del sistema dirigida a assimilar-nos als models normatius, fer-nos encaixar dins el marc del sistema i ser acceptades dins la normalitat per poder ser explotades pel capitalisme.

Assenyalem també el discurs ultradretà i neofeixista que en nom de la “igualtat” i la “llibertat” ens posa en el seu punt de mira, tot negant la nostra existència en nom de la biologia i la família tradicional característica del patriarcat i del sistema de classes. Per altra banda assenyalem també la ideologia reaccionària que s’ha filtrat dins dels moviments pretesament anticapitalistes i feministes i que ataca les dones trans.

No volem ser absorbides pel capitalisme, no ens volem agenollar davant el sistema patriarcal, no volem ser un objecte de consum més ni haver d’assimilar-nos als models establerts. No és una mera qüestió de diversitat. Les persones trans som l’esquerda que desmunta el discurs que naturalitza el sistema de gènere i la família nuclear. Sabem que l’emancipació de les persones trans només es podrà donar amb l’emancipació de la classe treballadora i amb l’enderrocament del sistema de classes!