Afegeix-te a la lluita LGBTI!

Vivim en un país on el moviment LGBTI té llarga tradició i ha avançat molt en la lluita antipatriarcal i per l’alliberament sexual. Als Països Catalans existeixen diverses associacions i organitzacions que treballen des de fa temps aquests temes, i en alguns casos coordinadament sota espais unitaris (és el cas de Girona, Barcelona, Tarragona o la més recent de Terres de l’Ebre) a les que s’hi sumen assemblees feministes i espais de trobada per a homes/dones que lluiten per acabar amb el patriarcat i el sexisme. Tot i la bona feina feta, l’homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i el sexisme continuen presents cada dia de les nostres vides, el dret al matrimoni ja reconegut o l’aprovació de la Llei contra LGBTIfòbia han estat un avenç, però ha tingut un efecte sedant entre les persones LGBTI i en la seva implicació en la lluita continua fins a l’alliberament.

El cert és que l’homofòbia i la transfòbia encara existeixen a cadascuna de les comarques dels Països Catalans. Totes trobarem exemples en la nostra vida quotidiana, siguem heteros, homos, lesbis, bis, trans o intersex. Mirades discriminatòries per raons d’opció sexual, agressions verbals o físiques, comentaris rere l’esquena, fins i tot expressions “populars” en els nostres entorns pretesament alternatius que agredeixen la nostra dignitat.

Una conseqüència directa d’aquesta manca és que cedim aquest espai alternatiu al capital, fins al punt que avui dia ser gai —per desgràcia, la situació no ha variat gens en el cas de les trans i poc en les lesbianes— vol dir consumir, adoptar una actitud absolutament individualista i no tenir en compte la col·lectivitat. Podríem dir, fins i tot, que ara més que mai cal una alternativa al seu model d’oci i de relacions personals, ja que no totes tenim prou diners —ni ganes— d’anar cada cap de setmana a les seves discoteques, als locals d’ambient o a la festa de torn.

Davant d’aquesta situació, siguem el que siguem, cardem amb qui cardem, estimem a qui estimem, cal activar-nos per assolir que l’alliberament nacional també ho sigui sobre la diversitat d’opció sexual de les persones.

Es per això que necessitem trobar un espai per poder parlar-ne, proposar campanyes, accions i jornades de formació i festes fora dels cercles comercials. No només per a nosaltres, les que ens hi acabem implicant, sinó per a tothom.

Des d’aquí fem una crida de ruptura amb el patriarcat capitalista adreçada a tothom motivat per treballar per l’alliberament sexual. L’opressió sexual ens afecta a totes, i és responsabilitat de tothom capgirar aquesta situació.

Per parlar-ne més profundament us convoquem a l’assemblea que farem el proper 5 de setembre de 2015 a les 18 h al Casal Popular Tres Voltes Rebel (passeig d’Urrutia, 125, Nou Barris, <M> Llucmajor).

Si voleu assistir ens ho podeu fer saber al correu cridaLGBTI@gmail.com

No hi falteu!

Grup promotor de la Crida LGBTI

banner_cridalgtb

0 Comments

 1. Karles

  Respon

  Hola!

  M’agradaria coneixer com neix aquesta crida i qui pren la iniciativa de convocar-la.

  No em queda clar si sou un nou grup o si voleu sumar gent i altres entitats.

  Pel que dieu a la convocatòria, sembla que els vostres postulats coincideixen amb altres entitats assembleàries existents, com el Brot Bord.

  Per tant, com que una ja te certa edat i s’ha tormat comodona, abans de venir dissabte voldria saber qui forma el Grup Promotor.

  Gràcies!

  • Respon

   Hola Karles

   Som un grup de persones que teníem la necessitat d’organitzar-nos. La idea inicial és certament constituir una nova organització i generar un nou espai de lluita i alliberament LGBTI. Dins del grup promotor hi ha gent que havia format part d’altres col·lectius prèviament i gent que és la primera vegada que s’apunta la lluita. La nostra voluntat és sumar gent que té ganes i aglutinar forces.

   Tothom és benvingut!

 2. Pere Vilà

  Respon

  Verge Santa! Ahora me pinchan y no me sale popper! Acabo de rebre aquest enllaç i em sembla una iniciativa estupenda!!! Feia molt de temps que pensava necessari muntar alguna cosa així.

  Cal recollir tota la feina feta pels espais històrics i sumar noves generacions i tornar a una radicalitat discursiva i a una dinàmica agitativa, sobretot entre els més joves! No pot ser que ens adormim i ens traslladin del carrer al Arena i ens acomodem amb 4 merdes.

  Desconec qui promou això però pels plantejaments, tema nacional i tema social em sembla que m’hi sento plenament identificat! A més, pel que es diu tot està per encetar, no? Vindré dissabte sens falta. Quines ganes!!!

 3. TRIANGLES ROSES

  Respon

  Companyes!
  Enhorabona per la iniciativa.
  Tot i que avui dissabte no us podrem acompanyar, compteu amb el nostre suport.
  Bona lluita!
  Assemblea Triangles Roses
  Per l’Alliberament Sexual i Nacional

 4. Pingback: Les assemblees de joves de BCN ens unim pel #28J | esberla - Assemblea de Joves de Sarrià

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *